Kertépítés

A tágabb értelemben vett kertépítési tevékenység ugyanis egy szerteágazó, számos egymásra épülő és egymást követő munkafolyamatot, résztevékenységet felölelő alkotói munka, hiszen a kertépítés keretében helyszíni felmérések és egyeztetések alapján teljes körűen megtervezzük, majd az elfogadott tervek és költségkiírás alapján szakemberienk segítségével megépítjük, kivitelezzük a ház előszobájának minősülő, Ön által megálmodott, gyönyörű KERTET.

Teraszok és tetőkertek

A tetőkertek, vagy más néven zöldtetők először az ókorban jelentek meg, az uralkodók, főpapok palotái körül. Az egyik legelső tetőkert, melyről tudomással bírunk, a babiloni függőkert a Kr. e. VI. századból. A zöldtetők létesítése egészen a XX. századig a gazdagság és pompa jelképének számított, és nem a tetőkert funkcionalitásán, hanem reprezentatív jellegén volt a hangsúly.

Kerti világítások

Egy kertnek nem csak nappal kell szépnek lennie, hanem este is. Nincs is annál jobb, mint egy hosszúra nyúlt nap végén a kertben ücsörögni szeretteinkkel, barátainkkal és egy pohár borral. Annak is megvan persze a hangulata, ha sötétben beszélgetünk, és alig látjuk egymást, de mégiscsak jobb, ha van némi világítás is.

Öntözőrendszerek

Cégünk tevékenységei között – elsősorban a komplett kertépítés részeként, de akár önálló megbízás formájában is – kiemelt helyen szerepel az automata öntözőrendszerek telepítése.

Vízarchitekturák

Tóépítéskor alapvetően két anyagtípus közül választhatunk: beépíthetünk műanyag tómedret, vagy készíttethetünk fóliás medrű tavat. Az 1 köbméternél kisebb méretű tavak esetén számos műanyag tómeder közül választhatunk, melyek különböző mélységűek és alakúak. A tómedrekben gyárilag kialakított növénypadkák leegyszerűsítik a növényzet telepítését és a szivattyúk beépítését. Az előre gyártott kerti tómedrek erős polietilén anyagból készülnek. Szállításuk során figyelni kell arra, hogy ne érje őket erős fizikai hatás, mert megrepedhetnek. Behelyezésükhöz gyakran munkagép is szükséges, mert nehezek.

Gyepszőnyegezés

A gyepszőnyegezésnél és úgy általánosságban a fűfelületek kialakításánál ügyelni kell a precíz előkészítésre, mivel a nem megfelelően elrendezett talajnál a rá fektetett gyepszőnyeg hullámos lesz, ami esztétikailag belezavar az összhatásba. A füvesítéssel ellentétben a gyepszőnyegezésnél kevesebb a hibalehetőség, de ez nem jelenti azt, hogy nem igényel kellő odafigyelést. A megfelelő előkészítés gyepszőnyegezés esetében már fél sikernek minősül. A gyepszőnyeg terítésnél pár alapszabályt kell betartani, amit követni kell és akkor nagy hibát nem lehet véteni. Fontos, hogy az egymás mellé helyezett gyepszőnyeg tekercseket szorosan hézagmentesen rakjuk. A gyepszőnyeget terítés után lehengerezzük, hogy kellőképpen tömör legyen. Erre azért van szükség, hogy megszüntessük a gyep gyökérzete és a talaj közti hézagokat és üregeket. A következő ám, nagyon fontos lépés a fű műtrágyázása, hogy biztosan ne szenvedjen hiányt semmiben, ami esetleg gátolja a fejlődését. A gyepszőnyegezés utolsó fázisa, csak úgy, mint a füvesítés esetében a bőséges öntözés, körülbelül 30 mm körüli vízmennyiséggel.